1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Om

Har genom åren lärt mig och inspirerats av folk omkring mig, Det började med konst på folkhögskolan och gick sedan vidare mot illustration och foto Beckmans reklamskola.

Foto intresset tog över och ett assistentjob behövdes för kunskapens skull. Därefter jobbade jag som Professionell fotograf i 10 år med många intressanta uppdrag en del av dom guld och silveräggs belönade. Fick ryggproblem och sålde fotoutrustningen på sjukhuset och gick tillbaka till formgivning på Vision och verklighet.

Här hade tiden mognat för datorn och den blev genast ett fascinerande arbetsverktyg. Jag kastade mig över den och provade på allt från illustration, formgivning, 3D, bildbearbetning till web produktion. Var med och genomförde ett gigantiskt uppdrag åt Telia Fri-idrotts VM i Göteborg 1995 där vi fyllde C-Hallen 2000m2 med innehåll. Efter att klarat av detta bestämde vi (arbetsgruppen) oss för att vi kunde driva en byrå själva.

Startade finoria kommunikation och jobbade enbart med telekom tills dess att pluggen gick ur IT branschen 2001-2002. Många av uppdragen ställde krav på oss att testa nya tekniker. Var bla med och spelade in en 3D film för democenter på Ericsson Radio.

Därefter har jag drivit min verksamhet själv och arbetat med mina professioner som foto, design och programmering.

Genom åren så har jag lärt mig själv det jag behöver genom kort kurser seminarier och framförallt kunniga vänner att stöta och blöta frågor med. Den röda tråden genom detta måste för min del vara bilden och det visuella, den har alltid fascinerat mig.

Jappe Liljedahl